19th February 2024 - 5th June 2024

Schools Reinventing Nederland

Netherlands

© Microsoft

Leerlingen van Nederland, we hebben een missie die jouw creativiteit en innovatie nodig heeft!

De klimaatcrisis maakt de wereld moeilijker leefbaar voor ons mensen en voor dieren. De meeste broeikasgassen die onze wereld vervuilen komen uit steden, en in steden wonen de meesten van ons. Maar we blijven niet stilzitten, we ondernemen actie! 

In Nederland wordt hard gewerkt om na te denken en te plannen hoe de openbare ruimte in de toekomst gebruikt gaat worden. “Schools Reinventing Nederland” is het allereerste landelijke programma dat tot doel heeft leerlingen in staat te stellen innovatieve klimaatoplossingen te creëren in de blokkerige wereld van Minecraft Education.De challenge 


De opdracht is om je stad te verbeteren. Hoe? Door slimme ideeën te bedenken en dingen te veranderen. Zo wordt Nederland een land waar iedereen gelukkig kan zijn. Dus, ga aan de slag! Denk na over hoe je jouw stad groener, eerlijker en rechtvaardiger kunt maken. Misschien kun je parken aanleggen, zorgen voor schone lucht, of ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Jij hebt de kracht om Nederland nog mooier te maken!

De challenge staat open voor alle scholieren in Nederland. Hoe kunnen onze ontwerpen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van onze stad en het welzijn van iedereen? 

Ga alleen of met een groep aan de slag en denk na over deze ontwerpvraag:

Hoe kunnen we een locatie in onze steden in Nederland duurzamer, inclusiever en klimaatbestendiger maken?Hoe deel te nemen aan de challenge

  • Alle leerlingen en docenten hebben toegang tot Minecraft Education. Download Minecraft Education hier.


Open en log in op Minecraft Education. 
Selecteer "Bibliotheek" 
Zoek naar Schools Reinventing Nederland
Klik op "Creëer wereld"

  • Bekijk de Dataroom voordat je begint, zodat je begrijpt waar de jury naar op zoek is.

Welk probleem ga je aanpakken?
Je onderzoek naar het probleem
Hoe je je oplossing hebt ontworpen
Hoe het door jouw geselecteerde probleem wordt opgelost met jouw ontwerp

  • Deelnemers moeten ook een video van 2 minuten maken over hun ontwerp, waarin ze beschrijven welke klimaatoplossingen ze hebben gebouwd en waarom ze daarvoor hebben gekozen. Ze kunnen hun werk delen met #ReinventNL.

Regels en voorschriften

  • Studenten moeten Minecraft Education gebruiken om deel te nemen aan de uitdaging, niet een consumentenversie van Minecraft (Bedrock of Java).


  • Leerlingen kunnen individueel deelnemen aan het project of teams vormen van maximaal 6 leerlingen. 


  • Ze kunnen samenwerken en hun oplossingen co-creëren met behulp van de multiplayer-modus van het spel.


  • Inzendingen kunnen worden opgesplitst per leeftijdscategorie. Voor deze challenge zijn dat er drie: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Vermeld je leeftijdsgroep in je video


Uitdaging begint 28 februari 

Deel je ideeën op 5 juni! 

#ReinventNL


Wat is Schools Reinventing Cities?

Schools Reinventing Cities is een wereldwijde wedstrijd voor leerlingen tussen 5 en 20 jaar, gelanceerd door Minecraft Education en C40 Cities, een netwerk van's werelds toonaangevende steden die zich inzetten voor het aanpakken van klimaatverandering. In deze wedstrijd gebruiken leerlingen en studenten Minecraft Education om klimaatoplossingen voor de stad te ontwerpen en te bouwen, op basis van echte uitdagingen en scenario's. Ze leren hiermee over klimaatactie in steden en presenteren hun ideeën aan stadsleiders en experts.


Schools Reinventing Cities is meer dan alleen een spel. Het is een kans voor jongeren om hun stem te laten horen, hun talent te tonen en de toekomst van hun stad vorm te geven. Door dit project naar Nederland te halen, worden Nederlandse studenten onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van jonge klimaatleiders die steden opnieuw uitvinden door middel van game-based learning.Bekijk deze video voor meer informatie over Minecraft Education.


Bekijk deze video voor meer informatie over C40 Cities.

Questions?

If you have a question or would like more details on the Students Reinventing Cities competition, please use the form below. You will receive a response via email.

Sending datas

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Location
-