Woensdag 28 februari, 4.45pm

Webinar | Join Schools Reinventing Nederland!

Register

Please fill this form to register for : Webinar | Join Schools Reinventing Nederland!

Schedule and places

Personal informations

Sending datas

* Required Fields

Hoor van C40 Cities, Microsoft en Minecraft Education over het Minecraft Education bouwprojectvoor de deelnemersen de procedure rondomdeelname.

> Meld je hieraan 


Nederland daagt al zijn jongeren uit om mee te denken over de toekomst van hun eigen stad. Er wordt in het land hard gewerkt om na te denken en te plannen hoe de openbare ruimte in de toekomst gebruikt gaat worden.


“Schools Reinventing Nederland” is onderdeel van “Schools Reinventing Cities,” en het allereerste landelijke programma dat tot doel heeft leerlingen in staat te stellen innovatieve klimaatoplossingen te creëren in de blokkerige wereld van Minecraft Education. Bij het programma zijn zeven steden in heel Nederland betrokken, waar leerlingen van verschillende scholen samenwerken aan projecten die milieu- en sociale problemen aanpakken in hun regio.

Het programma “Schools Reinventing Nederland” is gebaseerd op leerlinggericht onderwijs dat creativiteit, samenwerking en burgerschap stimuleert en aansluit bij ‘DuurzaamDoor,’ het nationale plan voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (ESD, Education for Sustainable Development) waarin formeel, non-formeel en informeel leren wordt ondersteund. 

De challenge staat open voor alle scholieren in Nederland. We willen jouw ideeën voor een groene en inclusieve toekomst in jouw stad. 

De challenge gaat officieel van start op 19 februari, waarna leerkrachten en docenten met hun leerlingen aan de slag kunnen gaan met duurzame ontwikkeling op een manier die past bij de collectieve behoeften van leerlingen. Leerlingen kunnen zowel op school als thuis deelnemen. Ze kunnen ook meedoen in groepsverband (max. 6 deelnemers) of alleen. 

Hoe zou jij je stad duurzamer en leefbaarder willen maken?